Theft Deterent Code / Engine won't run for more than a sec

PLACE ANY ISSUES RELATED TO YOUR VAN NOT STARTING OR STARTING HARD IN HERE.
Post Reply
User avatar

Topic author
dunedog
ASV Supporter
ASV Supporter
Posts: 686
Joined: Wed Feb 07, 2007 1:22 pm
Location: Pioneer Valley WMass

Theft Deterent Code / Engine won't run for more than a sec

Post by dunedog »

Drove home last night and parked the van, went out this morning and it wouldn't start.
Wants to, but will only run a second or so. Mechanic came by later this afternoon and plugged in his scan tool.
Theft/ security deterent related code. Cleared it and came back as soon as we tried to start again.
Anyone have any info or input ?
1999 LS AWD 3" Lift,4.10's,Snowplow,9500lb Ramsey winch

astrozam
I have my van tatooed on my cheeks
Posts: 2769
Joined: Fri Sep 08, 2006 2:57 am

Re: Theft Deterent Code / Engine won't run for more than a s

Post by astrozam »

If no-one is able to help ya out Dune, pm or email James ( V8Famvan ) he may be able to shed some light on this.

astroturf
ASV Supporter
ASV Supporter
Posts: 1658
Joined: Wed Sep 09, 2009 6:25 pm

Re: Theft Deterent Code / Engine won't run for more than a s

Post by astroturf »

Have a look here:

http://www.bergerweb.net/AleroSecurity/

Hope it helps, Jim
User avatar

Topic author
dunedog
ASV Supporter
ASV Supporter
Posts: 686
Joined: Wed Feb 07, 2007 1:22 pm
Location: Pioneer Valley WMass

Re: Theft Deterent Code / Engine won't run for more than a s

Post by dunedog »

Thanks Zam and Jim
May end up letting a pro deal with this..... :-k
1999 LS AWD 3" Lift,4.10's,Snowplow,9500lb Ramsey winch

Xibious
I am merely driving my van
I am merely driving my van
Posts: 17
Joined: Fri Aug 31, 2012 8:03 am
Location: Chi Town

Re: Theft Deterent Code / Engine won't run for more than a s

Post by Xibious »

What happened ? What was your fix ?

First thing would be to see if a previous owner installed an alarm, if not properly installed or the memory of the new sensor is lost can cause these problems. To fix either remove the alarm or remote start sensors or reprogram them
Post Reply